مرکز تبیان و خبرگزاری آوا تنها جریانهای فعال در افغانستان اند که وقفهای در کار آنها ایجاد نشده/ فصل جدیدی از فعالیتها را آغاز کردهایم
خبرگزاری صدای افغان(آوا) ـ مشهد مقدس: نشست سازمانی حجت الاسلام والمسلمین سیدعیسی حسینی مزاری با جمعی از مسئولین و اعضای فعال مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان و خبرگزاری صدای افغان(آوا) پنج شنبه شب(۱۱حمل) در ولایت خراسان رضوی ایران، شهر مشهد مقدس برگزار شد. در این نشست تعدادی از مسئولین ارشد دفاتر نمایندگی این دو تشکل از تهران، قم و مشهد حضور داشتند و ضمن صحبت در مورد وظایف و کارکردهای تشکیلاتی، انتصابات مسئولیت های جدید در سطح دفاتر مرکز تبیان و خبرگزاری صدای افغان(آوا) در مشهد مقدس، تهران، قم و هرات اعلام شد.
در ابتدای این نشست، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد هاشمی راستی، مسئول دفتر نمایندگی مرکز تبیان در مشهد مقدس، حضور حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری را که به تازگی از افغانستان برگشته، در داخل کشور مایه دلگرمی بخشی به جامعه، در شرایطی که بسیاری از شخصیتها افغانستان را ترک کردهاند، دانست.
وی یکی از برنامههای همیشگی مرکز تبیان را شناسایی استعدادها و ارزیابی افراد دانست و با توجه به انتصابات جدید در مرکز تبیان و خبرگزاری آوا خاطرنشان کرد؛ گرچه تمام اعضای مرکز تبیان و خبرگزاری آوا عضو یک خانواده بوده و نسبت به جامعه احساس مسئولیت می کنند، برخی دوستان به خاطر توانمندی های شان ظهور و بروز دارند، به خاطر نظم دادن به کارها و فعالیت ها به مقامهای جدید منصوب شده اند.
مرکز تبیان و خبرگزاری آوا تنها جریان های فعال در افغانستان هستند که وقفهای در کار آن ها ایجاد نشده است
در ادامه این نشست، حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری، ریاست کل مرکز تبیان و خبرگزاری آوا هدف اول از برگزاری این نشست تشکیلاتی با حضور همکاران از مشهد، تهران و قم را تجدید دیدار با اعضا، تبریک سال نو و فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و همچنین تشکر و سپاس از فعالیت همکاران مرکز تبیان و خبرگزاری آوا در سطح دفاتر نمایندگی ایران عنوان کرد و گفت که حقیقتا همکاران این دو نهاد در ایران، زحمات خیلی خوبی کشیده و در حال انجام وظایف قابل قبول هستند: «ما در افغانستان وقتی شاهد فعالیتهای همکاران میشویم، یا سایر همکاران در داخل کشور، قوت قلب و روحیه میگیریم».
وی ضمن تشکر ویژه از مسئولین و اعضای دفاتر مرکز تبیان و خبرگزاری آوا در مشهد، از دفتر مرکز تبیان در تهران که انصافا با عمر کم خود به یک قطب فعالیتهای فرهنگی و رسانهای تبدیل شده، تقدیر کرد و از این دفتر، به عنوان یک دفتر فعال یاد کرد.
رییس کل مرکز تبیان با اشاره به اهمیت و جایگاه شهر قم به عنوان مرکز فقه و تمدن اسلام، خاطرنشان کرد که دفتر نمایندگی مرکز تبیان در این شهر، واقعا افتخار میآفرینند. البته وی با اشاره به برخی حرکتهای نفاقانگیز در قم در بین مهاجرین و شخصیتهای افغانستانی، گفت که کار کردن در قم سخت و دشوار بوده، البته با همکاری اعضای مرکز تبیان این فضا شکسته و مرکز تبیان و خبرگزاری آوا حضور بسیار فعال و بانشاط در قم دارند.
وی هدف بعدی این نشست را رساندن پیام و سلام همکاران مرکز تبیان و خبرگزاری آوا در داخل افغانستان خواند و گفت: امروز مرکز تبیان و خبرگزاری آوا در داخل افغانستان، تقریبا تنها جریان های فعالی است که در سطح عمومی کشور فعال بوده و چه در تحولات قبل از سقوط نظام گذشته و چه پس از آن، وقفهای در کارهای آن ایجاد نشد. این در حالی است که با وصف خطری که وجود داشت، و همکاران ما به دلیل ۲۵ سال کار علیه طالبان، می بایست بیش از هر شخصیت و جریان دیگری از افغانستان خارج می شدند، اما نه تنها این همکاران یک لحظه احساس خطر و نگرانی نکردند که ما هم از ایران به کابل رفتیم و فعالیتها را ادامه دادیم، در حالی که بسیاری مرتب پیام می فرستادند که تا معلوم شدن وضعیت، به افغانستان نیایید.
حسینی مزاری خاطرنشان کرد که رفتن او به افغانستان بسیار تأثیرگذار بود، هم در سطح این تشکیلات و هم در بین مردم. مجموعه مرکز تبیان و خبرگزاری آوا کارهای گستردهای را در سطح رسانهای و مردمی آغاز کرده که در همین راستا، بعد از ۱۷ سال پیگیری، دفتر نمایندگی مرکز تبیان و خبرگزاری آوا در ولایت قندهار نیز افتتاح شد. در این زمینه از تلاشهای حاج عزیزالله یوسفی که از سال ۱۳۸۲ به فکر تأسیس دفتر تشکیلات در قندهار بود، و همچنین مرتضی خالقی، مسئول هر دو دفتر تشکل در ولایت قندهار قدردانی میکنیم.
وی در ادامه افزود که دفتر نمایندگی مرکز تبیان در مزارشریف نیز با مسئولیت سید وحیدالله حبیبی، کارهای خوبی روی دست دارد و مأموریت وی در یک سال گذشته، با ۷ سال پیش از آن قابل مقایسه نیست. دفتر نمایندگی مرکز تبیان در ولایت هرات نیز یک مجموعه بسیار فعال است. همکاران مرکز تبیان در ولایات دایکندی، غزنی، بامیان و… فعالیتهای جدی دارند.
رییس مرکز تبیان در مورد فعالیت دفتر مرکزی در کابل نیز گفت که این مرکز با فعالیت نیروهای فکری و فرهنگی فعال، فعالیتهای در خور توجه و شایسته دارد.
وی خاطرنشان کرد که مسئولین و اعضای مراکز تبیان و خبرگزاری آوا در داخل کشور از همکاران خود در ایران، با توجه به در اختیار داشتن امکانات و بسترهای بیشتر، فعالیت بیشتری انجام بدهند و این فعالیتها کمککار تشکیلات در داخل کشور باشد، به همین خاطر نیاز است که همکاران بیشتر تلاش کنند و اگر کار سازمانیافته وجود داشته باشد، تحول هم در سطح خود و هم در بین مهاجرین به وجود خواهد آمد. اینجا نیاز به کار زیادی در حوزههای فکری و فرهنگی در بین مهاجرین داریم.
حسینی مزاری با بیان اینکه اگر کسی بتواند کوچکترین قدمی برای مرکز تبیان بردارد، یک عنایت و توفیق الهی بوده، تأکید کرد: مرکز تبیان نه تنها در افغانستان و ایران، بلکه در سراسر جهان به صورت شفاف و واضح در راستای دین، مذهب و مکتب عمل میکند.
وی در بخش پایانی سخنان خود، از تعیین برخی همکاران به مسئولیتهای جدید در مرکز تبیان و خبرگزاری آوا، با توجه به نیازمندیهای تشکیلات و از سوی دیگر، بر اساس لیاقت و شایستگی خبر داد و حکم انتصاب آنها را قرائت کرد.
این انتصابها به شرح زیر است:
الف: مرکز تبیان
۱ـ حجتالاسلام والمسلمین سید نوراحمد مبارز، مسئول دفتر نمایندگی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در شهر مقدس قم، با حفظ سمت به عنوان معاون ریاست کل این مرکز در امور حوزات علمیه.
۲ـ حجتالاسلام والمسلمین سید محمد هاشمی راستی، مسئول دفتر نمایندگی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در شهر مشهد مقدس، با حفظ سمت به عنوان معاون ریاست کل این مرکز در امور علما.
۳ـ سید عبدالله نایاب، مسئول دفتر نمایندگی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در ولایت هرات، با حفظ سمت به عنوان معاون ریاست کل این مرکز در امور دفاتر نمایندگی.
۴ـ حاجی ذاکرحسین احمدی به عنوان معاون ریاست کل مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در امور تجاری.
۵ـ خانم آمنه نظری به عنوان مسئول بخش زنان دفتر نمایندگی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در مشهد مقدس.
۶ـ سید سجاد حسینی مزاری به عنوان مسئول روابط عمومی دفتر نمایندگی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان و خبرگزاری صدای افغان(آوا) در مشهد مقدس.
۷ـ خانم ساجده هاشمی به عنوان مسئول بخش زنان دفتر نمایندگی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در تهران.
۸ـ سید اسماعیل حسینی مزاری به عنوان مسئول اقتصادی دفتر نمایندگی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در تهران.
ب ـ خبرگزاری صدای افغان(آوا)
۱ـ سید عباس حسینی، مسئول دفتر نمایندگی خبرگزاری صدای افغان(آوا) در تهران، با حفظ سمت به عنوان معاون ریاست کل این خبرگزاری.
۲ـ محمد امیر حسینی، مسئول دفتر نمایندگی خبرگزاری صدای افغان(آوا) در شهر مقدس قم، با حفظ سمت به عنوان معاون ریاست کل این خبرگزاری در امور فضای مجازی.
۳ـ دکتر سید عزتالله حسینی به عنوان مسئول دفتر نمایندگی خبرگزاری صدای افغان(آوا) در مشهد مقدس.
۴ـ خانم سادات معصومی به عنوان معاون دفتر نمایندگی خبرگزاری صدای افغان(آوا) در مشهد مقدس.
۵ـ سید علی حسینی مزاری به عنوان مسئول کل بخش چند رسانهای(مولتی مدیا) خبرگزاری صدای افغان(آوا)
مبارز: خداوند توفیق خدمت در همچو مرکزی مثل تبیان را به هر کسی نمیدهد
در ادامه این نشست تشکیلاتی، حجتالاسلام والمسلمین سید نوراحمد مبارز، مسئول دفتر نمایندگی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در شهر مقدس قم که با حفظ سمت به عنوان معاون ریاست کل این مرکز در امور حوزات علمیه منصوب شد، در سخنانی گفت: تشکر از تمام همکاران به خصوص استاد حسینی مزاری که لطف کردند من را در جمع شما قبول کردند. خداوند توفیق خدمت در همچو جمعی را برای هر کسی نمیدهد.
وی خطاب به همکاران تشکیلاتی خود، از آنها خواست که در کنار هم، هم فکر و همکار باشیم، زیرا یک مسئول به تنهایی نمیتواند کاری انجام دهد و نیاز به همکاری همه وجود دارد.
مبارز همکاران را به همسان سازی رفتار و عمل خود دعوت کرد و تأکید کرد که فکر، اندیشه، رفتار، گفتار و عملکرد همه ما باید بر اساس راه و روش مرکز تبیان و رهبری و مدیریت این تشکیلات باشد. ما باید کار تبیانی و تشکیلاتی را در اولویت کارهای خود قرار بدهیم.
امام خامنهای حضور در فضای مجازی را با توجه به مساله جهاد تبیین، فریضهای قطعی و فوری دانستهاند
در ادامه این نشست، محمد امیر حسینی، مسئول دفتر خبرگزاری آوا در قم و معاون ریاست کل در امور فضای مجازی، پیرامون اهمیت رسانه و فضای مجازی، به خصوص بر اساس فرمایشها و رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی، حضرت امام خامنهای(حفظهالله) و مساله جهاد تبیین و روشنگری سخن گفت.
وی با بیان اینکه امروزه تعریف رسانه بسته به اینکه تعریفکنندهی آن چه دیدگاهی داشته باشد، متفاوت است، گفت: یک فرد با تفکر مادی رسانه را ابزاری برای دریافت محصولی به نام اطلاعات میداند. اما یک شخص با تفکر دینی، علاوه بر نقش اطلاعرسانی رسانه، به بعد ارزشمداری آن نیز توجه ویژهای نشان میدهد.
امیر حسینی ادامه داد: به صورت کلی، رسانه به سه عنصر فرستندهی پیام یا اطلاعات، گیرندهی اطلاعات و نیز بستر ارتباطی نیاز دارد که بر این اساس، شبکههای اجتماعی در فضای مجازی هر کدام را میتوان یک رسانه نامید؛ لذا یک فرد متدین با تفکر دینی باید در عرصهی فضای مجازی نیز به اهمیت فعالیت ارزشمدارانه در این فضا واقف باشد.
وی با اشاره به رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی در مورد اهمیت فضای مجازی خاطرنشان کرد: در گذشته حضرت امام خامنهای چندین بار بر اهمیت حضور در فضای مجازی تاکید کردهاند؛ از جمله اینکه فرمودهاند اهمیت فضای مجازی به اندازهی اهمیت انقلاب اسلامی است و یا فرمودهی دیگر ایشان که مضمون آن این است که فضای مجازی همچون رودخانهای میماند که از بالادست اختیار آن در دست دیگران است و آب آن با شدت به سمت خانههای پاییندست روان میباشد و کمترین وظیفهی ما این است که باید با اتخاذ راهکارهای درست، مانع از تخریب خانههای پاییندست شویم. اما ایشان در آخرین مواضع خود در مورد جهاد تبیین، آن را فریضهای قطعی و فوری دانستهاند که از جنس واجب کفایی نیست و همهی دغدغهمندان باید نسبت به آن اهتمام داشته باشند. و با توجه به بستر بسیار مناسب فضای مجازی برای جهاد تبیین، لازم است تا همگان با حضور و فعالیت در این فضا به وظیفهی خود عمل کنند.
اما به گفته مسئول کل فضای مجازی مرکز تبیان و خبرگزاری آوا، جهاد تبیین در فضای مجازی زمانی اثرگذاری حداکثری دارد که به صورت منسجم و تشکیلاتی باشد. بنابراین همهی همکاران لازم است تا با حضور فعال و مطابق با برنامههای تشکیلاتی به صورت یکپارچه و منظم به تبیین و ایجاد روشنگری افکار عامه بپردازند. در غیر این صورت، در آن دنیا حسرت خواهند خورد و باید پاسخگوی کمکاری خود در این عرصه باشند.
حسینی مزاری نیز با توجه به این اشاره، تأکید کرد که حضور در عرصه فضای مجازی یکی از وظایف مهم اعضای مرکز تبیان است، به همین خاطر هر عضو این مرکز و تشکیلات، باید یک رسانه باشد.
امریکا با ناکامی در رویارویی با خبرگزاری آوا، در تلاش برای حذف فیزیکی آن برآمد، اما ناکام ماند
سید عباس حسینی، مسئول دفتر خبرگزاری صدای افغان(آوا) در تهران که با حفظ سمت به عنوان معاون ریاست کل این خبرگزاری منصوب شده نیز در ادامه این نشست سازمانی و تشکیلاتی، پیرامون اهمیت و جایگاه این خبرگزاری در عرصه تحولات افغانستان و تلاش اسکتبار جهانی و عوامل آن، ابتدا برای حذف فرهنگی و سپس حذف فیزیکی این مجموعه توضیح داد و خطاب به اعضای مرکز تبیان تأکید کرد: در کنار این که هر عضو مرکز تبیان باید یک رسانه باشد، هر تبیانی باید یک خبرنگار بوده و خبرگزاری صدای افغان(آوا) به عنوان بازوی رسانهای تشکیلات، بستر پخش فعالیتهای و دیدگاههای همکاران خود است.
به گفته وی، روند فعالیت خبرگزاری صدای افغان(آوا) ضد توطئههای استکبار جهانی، امریکای شیطانصفت در افغانستان به طوری بود که این کشور یک تیم مشخص رسانهای را در هنگام تأیید پیمان امنیتی و سیاسی با افغانستان، برای مقابله با اطلاعرسانی و روشنگری خبرگزاری آوا به کابل فرستاد.
معاون ریاست کل خبرگزاری آوا افزود: در ادامه امریکا و عوامل پیدا و پنهان آن، وقتی نتوانستند با خبرگزاری آوا مقابله کنند، در صدد حذف فیزیکی این جریان فعال رسانهای برآمدند، از یکسو با زمینهسازی حمله انتحاری ۷ جدی ۱۳۹۶ به دفاتر مرکزی خبرگزاری آوا و مرکز تبیان در کابل با نام داعش، تلاش کردند نخبگان این جریان به خصوص ریاست کل آن را هدف قرار بدهند، اما علی رغم ۵۲ شهید و ۱۴۰ زخمی، این دو جریان فعالتر و سبزتر به میدان مبارزه فرهنگی برگشت، و از سوی دیگر، وقتی حمله انتحاری هم نتیجه نداد، با یک حمله وسیع سایبری با هزینه گزاف تلاش کردند وب سایت خبرگزاری آوا را از بین ببرند که در نهایت، در این زمینه نیز موفق نشدند.
نشست تشکیلاتی دفاتر نمایندگی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان و خبرگزاری صدای افغان(آوا) در ایران در شهر مشهد مقدس با دعای پایانی حجت الاسلام والمسلمین عبدالله مروج زاده پایان یافت.