اکنون زمینۀ دفاع از ولایت بیشتر از هر زمان دیگری است/ ما در توکل به خدا و توسل به معصومین (ع) مشکل داریم
خبرگزاری صدای افغان(آوا)_کابل: حجتالاسلام والمسلمین سیدعیسی حسینی مزاری در مراسم گرامیداشت ایام فاطمیه با حضور جمعی از ارادتمندان به خاندان اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام با میزبانی حجتالاسلام والمسلمین علی اسود بلال از اساتید مدرسهی امام امیرالمومنین(ع) در کابل با اشاره به اینکه برپایی مراسم گرامیداشت سالروز شهادت حضرت زهرا (س) باید منجر به تأسی ما به آن حضرت شودگفت: تجلیل از شخصیت و عظمت حضرت زهرا (س) خوب است. حداقل این است که رابطهی معنوی ما را با آن حضرت بیشتر و بیشتر میکند تا ما بعد از برقراری این رابطه بتوانیم به آن حضرت تأسی نموده و از خصوصیات و سجایا و قصههای زندگی آن حضرت پیروی کنیم. این مهمترین وجه برگزاری این مجالس و محافل است. وظیفهی ما تنها گریه کردن و سینه زدن و عزاداری برای حضرت فاطمه (س) نیست. عزاداری و سینهزنی و نوحهخوانی به این خاطر خیلی خوب است که بغضِ دشمنان آن حضرت در دل ما بیش از هر زمانی نهادینه شود و محبت آن خانم همچنان در وجود ما ایجاد شود تا بتوانیم از این خصوصیت بهره بگیریم و تا دنیا دنیا است در کنار جبههی حق باشیم و در برابر باطل بإیستیم و مبارزه کنیم لذا بهترین وجه برگزاری این مراسم این است که ما بتوانیم به آن حضرت تأسی کنیم و از خصوصیات ایشان بهرهبرداری و پیروی کنیم.
ولایتمداری؛ خصوصیت بارز حضرت زهرا (س)/ آن حضرت هم مطیع و هم مدافع ولایت بود
وی افزود: یکی از خصوصیات بارز و شاخص حضرت فاطمهی زهرا(س) ولایتمداری ایشان بود. قطعاً میدانید که ولایتمداری دو وجه دارد: اول اینکه انسان مطیع ولی امر خودش باشد. اولین ولی امر ما خدای متعال است. انسان بایستی تمام امور زندگیاش در دایرهی فرمان خدای متعال و مسیری که او برای ما روشن کرده است قرار داشته باشد. وجه دوم نیز دفاع از ولایت است. حالا این ولایت چه ولایتِ الله باشد و چه پس از آن ولایت رسول و ولایت امام علی و سایر ائمهی معصومین(ع) و ادامهی این ولایت در عصر حاضر باشد، تفاوتی ندارد.
مسلمان واقعی در هر دو وجه اطاعت و دفاع از ولایت حضور دارد
رئیس خبرگزاری صدای افغان(آوا)، حضرت زهرا (س) هر دو وجه را به صورت خوب و کامل داشت. شخصیتی بود که در همهی ابعاد زندگی به شدت مطیع خداوند متعال بود، اگر کسی یک وجه را رعایت کند بدون وجه دیگر، او یک ولایتمدار و یک انسان و مسلمان کامل نیست. مسلمان کامل این است که هم مطیع خدای متعال باشد و هم مطیع رسول و سایر ائمه معصومین و هم در عرصهی دفاع از این خط با اهدای هر آن چیزی که در اختیارش است مانند نام و نان و حتی جان، بایستی آمادگی داشته باشد. حضرت زهرا هم در رابطه به وجه اول فرد کامل و الگو بود و هم در رابطه با وجه دوم در صحنه ماند و مبارزه کرد تا اینکه در این راه جان داد. حضرت زهرا میدانست که ولایت علی یعنی ولایت پیامبر و ولایت پیامبر یعنی ولایت خدای متعال. آن حضرت زمانی که زنده بود میدید که ولایت امامِ اول شیعیان دارد خدشهدار میشود، لذا با حضور در صحنه و گریهها و خطبهها و فعالیتهای جدیِ فرهنگی و تبلیغی و سیاسی خود باعث شد که این خط زنده بماند و در نهایت هم در این مسیر جان میدهد. حضرت زهرا (س) اولین شهید مدافع ولایت است.
شعار و عمل ما باید با هم منطبق باشد هم شعار نیاز است و هم عمل
حسینی مزاری تصریح کرد: ما که شیعه هستیم و امروز دور هم جمع شدیم و ادعای این را داریم که جاننثاران این خانم هستیم، باید خودمان را بسنجیم که چه مقدار پیرو حضرت زهرا هستیم، آیا صرفاً در حد شعار آن خانم را دوست داریم؟ امروز آقای بلال مجلسی را ترتیب داده است و صبحانهای درست کرده است میآییم گریه میکنیم و صبحانه را صرف کرده میرویم، آیا همین مقدار است یا نه این پیروی خیلی عمیقتر است؟ البته وجه شعار کار هم مهم است و در همهی ابعاد زندگی قطعاً باید شعار باشد، بعد باید این شعار به عمل برسد و ما بر اساس شعار خود عمل نماییم. اگر عمل ما مطابق با شعار بود مرد هستیم، اگر نه، شعار بود اما عمل نبود کار ما ناقص است. از سویی هم گاهی حتی اگر عمل باشد در کنارش شعار نباشد باز هم کار ما ناقص است. همیشه باید هم شعار داشته باشیم و هم عمل داشته باشیم.
عبادت ما همانند حضرت زهرا (س) باید برای خداوند باشد
وی ادامه داد: آیا ما در عرصهی عبادت مثل حضرت زهرا (س) هستیم یا خیر؟ انسانِ ولایتمدار باید تمام عمرش ولایتمدارِ خدا باشد. آیا عبادتی که میکنیم برای خدا است و یا نه به خاطر تظاهر است که مردم ما را به عنوان مومن بشناسند؟ شاید عمداً پیشانی را پینه بسته هم بکنیم تا مردم بگویند این آقا چقدر متدین است و یا این خانم چقدر شبنماز است! اما در متنِ کار و زندگیمان چنین چیزی وجود نداشته باشد. اگر اینطور باشد قطعاً ما در عبادت خود مشکل داریم. درست است که ما نماز میخوانیم ولی این نماز و عبادت باید صرفاً برای خدا باشد.
این آگاه مسائل سیاسی اظهار داشت: اگر ما بخواهیم آدمی کامل باشیم این نماز باید صرفاً بخاطر اطاعت خدا باشد، نه بخاطر اینکه روزگار ما خوب شود. بعضی از روحانیون در منابر مرتبا میگویند که اگر میخواهید اقتصاد شما خوب شود، نمازتان را به درستی و اول وقت بخوانید، نه ما وقتی به نماز ایستاد میشویم و اول وقت نماز میخوانیم به فکر بهبود اقتصاد و وضعیت و سامان یافتن زندگی خود نیستیم و باید فقط برای خدا و محض اطاعت او نماز بخوانیم و نه بخاطر نگاه مردم و یا اینکه نه فلان آقا در مورد ما چه میگوید. خیلی اوقات کارهایی را انجام میدهیم و نگاهی هم به دهن مردم داریم که آن مردم به ما چه میگویند بنابراین در عرصهی عبادت نیز سعی کنیم مثل حضرت زهرا(س) باشیم .
عقیدهی باطنی ما با اخلاق ظاهری ما باید یکی باشد
رئیس کل مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان گفت:نکتهی دیگر بحث عقاید است، آیا عقایدی که داریم مثل حضرت زهرا (س) هست یا خیر؟ یا در عرصهی اخلاق آِیا مثل حضرت زهرا(س) هستیم یا نه خیلی فاصله داریم؟ این احترام و صحبتهای خیلی خوبی که با فلان آقا و اجتماع داریم آیا بخاطر خدا است یا نه بخاطر فریب افکار عمومی است؟ ما گاهی اوقات میشود که مثلاً نسبت به فلان آقا خیلی کینه داریم اما در ظاهر خیلی بهبه میکنیم و در برابرش احترام میکنیم آیا اخلاق ما اینطوری است؟ اگر اینطور باشد که ما بر ضد حضرت زهرا(س) هستیم و به هیچ وجه در مسیر آن حضرت پا نگذاشتهایم. بنابراین اخلاق ما باید اسلامی باشد. آنچه که در ظاهر است در باطن نیز همانطور باشیم و یا آنچه که در باطن داریم در ظاهر بروز بدهیم. اگر ظاهر و باطن ما در بحث اخلاق فرق داشت از یک کسی بدمان میآمد خیلی خوب میگفتیم و یا از کسی خیلی خوشمان میآمد در ظاهر نشان ندهیم که خیلی پُررو میشود، این خیلی بد و نادرست است. در بحث خانهداری و شوهرداری، در بحث تربیت فرزند، در بحث مدیریت خانواده بخصوص خانمهای ما ببینند که آیا مثل حضرت زهرا(س) عمل میکنند یا خیر؟ در مدیریت اجتماعی در همه ابعاد زندگی ببینید که آیا واقعاً زندگی ما خدایی هست یا نیست؟
این آرزو که کاش در زمان ائمه بودیم غلط است؛ خط ولایت تا قیام قیامت ادامه دارد
حسینی مزاری یادآور شد: ما به عنوان شیعه بخصوص زمانی که روضه خوانده شود دل ما میشکند میگوییم ای مادر! ای خانم عالمین! کاش ما بودیم در زمان تو و در کنار تو میایستادیم و در بحث دفاع از ولایت شما را یاری میکردیم و در برابر دشمنانتان از ولایت علی(ع) حمایت میکردیم. باید توجه داشت که این آرزویی باطل است، اصلاً نیازی نیست ما آرزو کنیم در زمان حضرت زهرا (س) میبودیم. حالا هم شرایط همان شرایط است و آن خطِ ولایت حالا هم هست. اینطور نیست که ولایت با حضور ائمه معصومین بود و بعد از حضور آنان ولایت قطع میشود، نخیر! خط ولایت تا قیامت ادامه دارد. حضرت زهرا (س) آمد در صحنه مبارزه کرد برای زنده ماندنِ خط ولایت بخاطر اینکه این خط باعث هدایت جامعه و باعث هدایت بشر تا قیام قیامت باشد.
اکنون زمینهی دفاع از ولایت خیلی بیشتر از هر زمان دیگری است
وی خاطر نشان ساخت: خط ولایت فعلاً هم وجود دارد. خط ولایت کنونی یعنی ولایت فقیه. ما و شما شیعه هستیم و به این خط اعتقاد داریم. حالا بعضیها ولایت فقیه را غیرمطلقه میگویند. اکثریت کسانی که بحث ولایت فقیه را مطرح میکنند ولایت مطلقه مدنظرشان است ما معتقد هستیم ولی فقیه مطلقا ولایت دارد و نائب امام زمان (عج) است امروز خط ولایت فقیه وجود دارد و حضرت امام خامنهای به عنوان ولی فقیه حاضر در میان مسلمانان حضور دارد و مشغول هدایت جامعهی بشری است خوب حالا بررسی کنیم که ما چقدر شیعه هستیم و واقعاً در امور خود مطیع محض خدا هستیم یا خیر؟ اگر واقعا هستیم که حضرت زهرا (س) را دوست داریم و ادعا میکنیم واقعاً پیرو هستیم و مدافع خط ولایت هستیم، در شرایط فعلی باز هم باید خدا را شکر کنیم. خصوصیت حضرت زهرا (س) در وجود و خون ما هست و نیازی نداریم که در زمان حضرت زهرا (س) باشیم. همین حالا این خط هست و زمینهی دفاع از این خط خیلی بیشتر از هر زمان دیگری وجود دارد.
امروز خط ولایت نیاز به دفاع دارد، چون تمام دشمنان عالم علیه این خط بسیج شدهاند
رئیس خبرگزاری صدای افغان(آوا)،شما امروز شک نکنید، تمام جنگهایی که در منطقه وجود دارد در واقع جنگ علیه ولایت و جنگ علیه امام زمان (عج) است. چند روز قبل یکی از بزرگان در صحبتهای خود گفت که جنگ کنونی جنگ علیه امام زمان (عج) است، همین آمریکاییها بعد از سقوط صدام موسسات خیلی بزرگی در رابطه با مهدیشناسی در عراق ایجاد کردند و کارهای خیلی جدی انجام میدادند و میدانند این مهدی (عج) کیست و چه زمانی و چگونه ظهور میکند و ما چگونه در برابر این مهدی ایستاد شویم و مبارزه کنیم. البته قبلتر از آن هم مطالعات وجود داشت اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی امام خمینی (ره)، این دیدگاه و این حرکت شدت بیشتری گرفت.
وی افزود: جنگی که علیه انقلاب اسلامی و امام خمینی و خط ایشان شروع شد، این بخاطر جغرافیای کوچک ایران نیست، بخاطر شخص امام خمینی نیست، بخاطر این است که در برابر امام زمان (عج) باشند و تمرین کنند و زمینهی ظهور را بر هم بزنند. اینها که با این گستردگی در کشورهای اسلامی از زمین و هوا از اطراف مختلف هجمه را شروع کردند با حرکات سخت و نرم و با فعالیتهای گرم و سرد، اینها بخاطر دلایل اقتصادی و یا مسائل معمولی نیست. آنها در واقع علیه امام زمان (عج) قیام کردهاند.
امروز نائب امام زمان (عج) امام خامنهای است؛ این عقیدهی ماست
این آگاه امور دینی ابراز داشت: امروز نائب امام زمان (عج)، امام خامنهای است و پیش از ایشان امام خمینی رحمت الله علیه بود و بعد از ایشان خلف صالحاش امام خامنهای است. شاید من و شما در یک بررسی سریع به نتیجه نرسیم و شوخی فکر کنیم که برو بابا این آقای مزاری بیست سال است که از افغانستان هی ولایت فقیه و امام خامنهای، چنانچه گفتند و حالا هم میگویند آقای مزاری پول گرفته و مزدور است. نه این ناشی از یک فرهنگ و فکر است. ناشی از یک اندیشه است. اگر بر فرض پول گرفتن باشد که آمریکاییها برای ما پول بیشتری میداد و چه نیاز است که بیاییم به پای ایرانیها خود را بسوزانیم. اگر بنده بخواهم، غربیها خیلی بیشتر از ایرانیها پول مصرف میکنند مگر من مرض دارم جانم را به خطر بیندازم؟ چرا پول غربیها را نگیرم؟ چرا در خدمت آنان نباشم که همهی دنیا در اختیار آنان بود؟ چرا به اصطلاح آدمهای نفهم و بیشعور، ما وابسته به ایران باشیم؟ از ایران بگیریم به قیمت جان ما؟ مگر جان ما تهدید نشد؟ دفترمان را منفجر کردند و ۵۲ تن از همکاران ما را شهید ساختند و بیش از ۱۴۰ نفر ما را زخمی کردند. همین آقای بلال نشانهی همان حمله بر مرکز تبیان است .
ولایتمدارِ واقعی مطیع محضِ خداوند، پیامبر، ائمه معصومین (ع) و ولی فقیه است
وی عنوان کرد: بحث ما پول نیست. بحث ما به هیچ وجه وابستگی مادی و دنیایی نیست که اگر میبود راههای دیگری وجود داشت که ما خود را تامین میکردیم. بحث ما بحث اندیشه است. امروز شیعه و مسلمانِ واقعی کسی است که در برابر این حرکت غرب بإیستد و از ولی خودش دفاع کند. ما باید در کنار خدا باشیم ولی ما خداست. ما که ولایتمدار میگوییم یعنی فرد مطیع صد در صدِ خدا باشد. پیامبر و علی و ائمه معصومین (ع) و ولی فقیه ادامهدهندهی خط و ولایت خداوندند. ما این همه سربازی میکنیم و جان میدهیم بخاطر اطاعت از خدا و اینکه در کنار خدا باشیم و به خدا بگوییم که ما بندهات هستیم و همانطور که تو دستور و امر کردی ما در صحنه هستیم و از تو دفاع میکنیم. امروز اگر ما را جاسوس و مزدور بگویند و ترور کنند هر چه کنند ما مردانه در مسیر تو هستیم، فقط از تو میخواهیم اعمال ما را بپذیری. اعمال همکاران ما را بپذیری.
ما میدانیم همکاران و کسانی که در این عرصه زحمت میکشند چقدر سختی میبینند. مشکلات اقتصادی و حرف مردم و دشمنان و مشکلات امنیتی خود دولت و غیر دولت، همهی اینها را ما تحمل میکنیم بخاطر خدا و پیامبر و ائمه معصومین و امام زمان! تو که ما را میبینی. بخاطر تو این کارها را انجام میدهیم. شیعیان ما بخاطر شما این همه زحمت و جهاد میکنند تا خط تو برقرار و زمینهی ظهور تو فراهم شود. ما که در این دنیا نام و نان و هیچی نخواستیم و هیچی هم در این دنیا نداریم، تنها چیزی که داریم آبروست که ائمه معصومین (ع) دادهاند تا در این راه مبارزات را ادامه بدهیم و آمادگی شهادت را هم داشته باشیم.
علت اصلی مشکلات ما این است که در توکل به خدا و توسل به معصومین (ع) مشکل داریم
حسینی مزاری اذعان کرد: اگر شیعیان ما با این فکر در صحنه هستند، میتوانند ادعا کنند که ما پیروان ائمه معصومین(ع) و بنده مطلق خدا و دوستدار حضرت زهرا (س) هستیم، اما اگر چنین چیزی نباشد ما واقعاً باید خجالت بکشیم. مشکل هم همین جاست. چرا وضعیت مسلمانان سامان پیدا نمیکند؟ ما چرا بیش از چهل سال است که مشکل داریم و کشته و زخمی می شویم و فقیر و گرسنه هستیم و امراض مختلف هم هجوم آوردهاست؟ همهی اینها به این خاطر است که ما با خداوند ارتباط عمیق نداریم، توکل صحیح و توسل درست نداریم. شما آیات قرآن را بخوانید گفته که ما هر چه مصیبت میکشیم توسط دستان خود ما تحصیل میشود. خدای متعال این زمین را آفریده و سفرهی نعمات را پهن کرده برای اینکه همه بندههایش استفاده کنند. چرا یک عده زندگی خوب دارند ما نداریم؟ چرا یک عده درست بهرهبرداری میکنند ما نمیکنیم؟ در واقع وضع خود ما خراب است و خود ما مشکل داریم! ما باید در نگاه خود به زندگی و بندگی خدا و در پیروی از دستورات ائمه معصومین (ع) تجدید نظر کنیم. اگر تجدید نظر نکنیم این شعارها و اداهایی که درمیآوریم که ما شیعه هستیم و ما پیرو امیرالمومنین(ع) هستیم اینها فایدهای ندارد. با شعار و حرفِ خالی جز اینکه به مشکلات ما افزوده شود چیز دیگری به دست نمیآید.
وجود مشکلات گسترده نشانگر ضعف ما در زندگی است
وی اظهار داشت: امروز از مسیر ریگریشن به سمت مراسم میآمدیم. وضعیت زندگی مردم و خیابانها و کوچه را میبینیم وحشتناک است، گویا ما در قرنهای گذشته زندگی میکنیم. شهر کابل با این اوضاع و اوصاف با یک روستای ایران قابل مقایسه نیست و امکانات آن در حد صفر است. ظواهر ما هم نشان میدهد که از نظر وضعیت تغذیه حال ما خراب است، ظاهر ما نشان میدهد که ما غذای خوب نمیخوریم، وقتی نداریم چه را بخوریم؟ کار ما زیاد، ولی وضعیت تغذیه خراب است. به هر حال اینها همه نشانگر ضعف ما در عرصهی زندگی است. چرا این ضعف وجود دارد؟ به خاطر آنکه رابطهی ما با خدا قوی نیست. نه رهبرهای ما، نه روحانیت، نه دانشگاهی و فرهنگی و معلمین و نه عموم مردم. حتی اگر یک بخش جامعه خوب میبودند همهی جامعه متحول میشد.
گریه و زاری برای معصومین (ع) باید همراه با شعار و عمل در مسیر آنها باشد
رئیس کل مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در پایان گفت: در هر صورت ما برگزاری چنین مجالسی را غنیمت میشماریم و خدا را شکر میکنیم که ما را توفیق میدهد که در چنین مجالسی حضور پیدا میکنیم و نوحه و روضه میشنویم و به ائمه معصومین(ع) توسل میکنیم و از معنویات چنین مراسمهایی بهره میبریم. ما باید رابطهی قلبیمان را با ائمهی خود بیشتر کنیم و از آنها الگو و درس بگیریم تا اینکه هم زندگی این دنیای ما خوب شود و هم آخرت ما. یک زمانی نگویید که این زندگی گذشت خدا آخرت ما را خوب کند و با ائمه معصومین(ع) محشور نماید؛ چنین خبری نیست. شما در قیامت میبینید کسانی که شما در دنیا از آنها خوشتان نمیآمد نزدیک پیامبر(ص) هستند و شما دور هستید. پیامبر آن زمان میگوید آیا شما در دنیا با من بودید که حالا در آخرت محشور باشید؟ لذا ما باید در همینجا ثابت کنیم که با خدا و ائمه معصومین(ع) و امام زمان (عج) هستیم و پیرو و حامی ولی فقیه هستیم. اگر این دنیا با مشکل مواجه هستیم حداقل در آن دنیا حال ما خوب باشد و الّا اگر این دنیا را فقط به روضهخوانی و گریه کردن سپری کنیم خبری از آن دنیا نیست. گریه باید در کنارش عمل باشد. شما بخاطر حضرت زهرا سلام الله علیها گریه میکنید، باید در مسیر حضرت عمل کنید و گام بگذارید و با شعار و عمل در مسیر آن خانم مبارزه کنید و وظایف دینی و اسلامی خود را انجام بدهید.