زمانی به تقریب می رسیم که در درون پیروان مذاهب هم نزدیکی و وحدت وجود داشته باشد

  • ۱۲ عقرب ۱۳۹۹
  • کد خبر: 8847
  • 485 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • چاپ این مطلب

خبرگزاری صدای افغان(آوا)_مشهد مقدس: در این کرسی هم اندیشی که تحت عنوان فرعی” تحکیم مبانی وحدت بر مبنای سیره عملی پیامبر بزرگ اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع) برگزار شده بود، حجت الاسلام و المسلمین هادی مشیری؛ از اساتید عالی حوزه علمیه خراسان رضوی  و حفیظ الله سلطانی از شخصیت های اهل سنت به عنوان کارشناس حضور داشتند.

در ابتدای این برنامه  حجت الاسلام و المسلمین سید عیسی حسینی مزاری؛ رئیس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان طی سخنانی با بیان اینکه در بحث تقریب باید نقاط مشترک مورد توجه قرار گیرد و  از تمرکز بر نقاط افتراقی اجتناب صورت گیرد خاطر نشان کرد: بیان کردن فضیلت وخوبی ها از ائمه اطهار ع و یا خلفای راشدین نشان دهنده ضدیت با اهل سنت ویا شیعه نمی باشد

وی با بیان اینکه ما زمانی به تقریب مذاهب می رسیم که در درون پیروان خود مذاهب هم نزدیکی و وحدت وجود داشته باشد، تصریح کرد: هفته وحدت بحث وحدت شیعه و سنی نیست بحث تقریب است.

حسینی مزاری خاطر نشان کرد :اهل سنت در درون خود همدلی و وحدت داشته باشند، وهم چنین شیعیان هم با وصف وجود اختلافات نظری که از ناحیه علما و… وجود دارد، کنار هم باشند و منافع بزرگ را نگاه کنند.

در ادامه حفیظ الله سلطانی هم در این برنامه با اشاره به اینکه هفته وحدت در افغانستان به هفته رحمت معروف است افزود: این هفته شروعی برای وحدت واقعی است، اگر در سراسر جهان برنامه وحدت و تقریب مذاهب اجرا شود، اختلافات و تفرقه بین مذاهب از بین می رود.

وی با بیان اینکه وحدت، به معنای تعویض مذاهب نیست افزود: هرکس در مذهب خود باید وفادار باشد و با اعتقاد خود به دنبال وحدت باشد، تنها در این صورت پیروزی ازآن امت مسلمه خواهد بود.

حجت الاسلام و المسلمین مشیری هم اولین قدم برای تقویت مبانی وحدت را شناخت پیامبر دانست و خاطر نشان کرد: با شناخت پیامبر ص بسیاری از اختلافات و دوگانگی ها برطرف می شود، پیامبر ص از حقوق شخصی خود کوتاه می آمدند اما از خط قرمز های مسلمین و جانشان کوتاه نمی آمدند، در قرآن نیز آمده است که پیامبران فرستاده شدند تا غل و زنجیر های مغز و ذهن انسان ها را باز کنند، اگر آزاد و متفکر و به دنبال مبانی و خط مشی وحدت نباشیم، دچار درگیری می شویم، اگر در این زمینه به قرآن مراجعه کنیم، در هیچ زمینه ای مشکلی پیش نخواهد آمد، هرکجا اندیشه رشد کند،درگیری به حداقل می رسد.

این استاد عالی حوزه علمیه  گفت: در قرآن کریم  آمده پیروان ادیان دیگر را دعوت به وحدت کنید و اگر خدا محور ادیان مختلف قرار گرفت، موفق می شوند، اکنون اکثر ادیان خدارا قبول دارند اما سر جرئیات مذهبی اختلاف دارند، و همین مورد مبنای اکثر اختلافات بین ملت ها است و دشمن نیز از این مورد سو استفاده و نفاق پراکنی کرده است.

برچسب ها: