حضور طالبان در افغانستان فرصت است، نه تهدید/ یکی از راه‌های حل معضلات کشور، رسمیت‌بخشی به نظام و حکومت کنونی است/ حکومت به دنبال امریکا نباشد

  • ۱۲ حوت ۱۴۰۰
  • کد خبر: 9823
  • 61 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • چاپ این مطلب

خبرگزاری صدای افغان(آوا) ـ قندهار: حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری، رییس کل مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان و خبرگزاری صدای افغان(آوا) در مراسم تجلیل از سالروز مبعث حضرت پیامبر اسلام(ص) در مسجد جامع صادقیه شهر قندهار، ضمن عرض تبریک بعثت حضرت رسول اکرم(ص)، پیرامون اوضاع جاری کشور و تحولات اخیر صحبت نموده و افزود: در بیست سال گذشته که بیش از چهل کشور کفر و یا وابستگان کفار در این مملکت حضور داشتند و با تمام توان در مسیر مقابل خط فکری مردم افغانستان و در مسیر متضاد با حرکت آنها کار کردند؛ کار سخت و نرم کردند و در عرصه های سخت نیز جنگ های خونین راه انداختند و تخریبات وسیعی انجام دادند و هم انسان های مومن و مسلمان این کشور را به شهادت رساندند و هم زیر ساخت های این کشور را منهدام و نابود کردند و در عرصه جنگ نرم با کار فرهنگی یا بهتر بگویم ضد فرهنگی خودشان قتل خاموشی را راه انداختند که به مراتب سنگین تر و هزینه بردار تر از قتل و خونریزی در برابر مردم بود.

دشمنان افغانستان، اعتقادات، فرهنگ، عنعنات بومی و دینی ما را نشانه گرفته بودند

حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری در ادامه افزود: دشمنان افغانستان اعتقاد، فرهنگ و عنعنات بومی و دینی ما را هدف گرفته بودند و طی بیست سال گذشته با صرف صدهای میلیون دالر و تجهیزات سنگین نظامی، فرهنگی، رسانه ها و اجتماعات و مراکز و نهادهای آموزشی و فکری آسیب های جدی بر مردم افغانستان وارد کردند و متاسفانه این آسیب ها به قدری سنگین هستند که بایستی سالهای سال بر دوش خود حمل کنیم و کار بسیار سنگینی در پیش بگیریم تا بتوانیم این آسیب ها را جبران نموده و کشور را هم از نظر فیزیکی  و هم از نظر اعتقادی، فکری، فرهنگی و معنوی در مسیر آباد کردن سوق بدهیم.

مردم افغانستان با مجاهدت شان، دشمنان و در راس آمریکا را زبون کرده و با شکست مفتضحانه مواجه کردند

 به گفته وی: در اثر مجاهدت مردم افغانستان چه از طریق سنگرهای نظامی و چه از طریق سنگرهای فکری و فرهنگی مثل مساجد و حسینیه ها و مراکز فکری، فرهنگی، آموزشی و رسانه ای کار جدی کردند و در برابر دشمنان ایستادند و در راٌس آمریکا را زبون کردند و با شکست مفتضحانه مواجه نمودند و در نهایت امریکا را با ذلت تمام از کشور بیرون کردند.

شرایط خوبی برای فعالیت های دینی، مذهبی و مکتبی فراهم شده است

 رییس خبرگزاری صدای افغان(آوا) می گوید: امروز فرصت خیلی مناسبی برای فعالیت های دینی، مذهبی و مکتبی فراهم شده است و شرایط نسبت به هر زمان دیگر مهیا و موجود است و این ما هستیم که حالا توان خود را به خرج بدهیم و تلاش های مجدانه ای انجام بدهیم تا از یک طرف کشور را از نظر جغرافیایی و سرزمینی بسازیم و از طرف دیگر در عرصه فکر و فرهنگ و اعتقاد تلاش کنیم و وضعیت مردم و شرایط فکر و فرهنگی و اعتقادی مردم را ارتقا ببخشیم. اگرچه دشمن هنوز هم دست از جنگ و مبارزه با ما برنداشته است به خصوص در عرصه فعالیت های تبلیغی، شما می بینید که در شبانه روز های کنونی چه مقدار در برابر حاکمیت افغانستان و در برابر شخصیت های حقیقی و حقوقی افغانستان، در برابر کل مردم افغانستان تبلیغات سنگین وجود دارد، تولیدات محتوا هم از طرف خود آمریکایی ها و رسانه های آمریکایی صورت می گیرد؛ در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی متوجه می شوید که تولید محتوای مسموم علیه ملت، امنیت، ثبات و حرکت رو به پیشرفت افغانستان صورت گرفته و به صورت گسترده منتشر می شود و مرتب هیجانات ایجاد و فضای روانی ترس آلود و وهم آلود ایجاد می کند که گویا افغانستان در محاق تحریم و فراموشی و انزوا فرو رفت و چند روز دیگر یعنی اوایل بهار نا امنی ها گسترده خواهد شد و جنگ های آنچنانی به وجود خواهد آمد، وضعیت دگرگون خواهد شد و مردم هم هر چه در توان دارند سعی می کنند که کشور را ترک کنند افغانستان را رها کنند و مسیر مهاجرت را بپیماید.

حضور طالبان در افغانستان فرصت است نه تهدید

به باور وی: حضور طالبان در افغانستان فرصت است نه تهدید. شرایطی که در کشور وجود دارد رو به ثبات و رو به پیش رفت است. نهایت ما در موضوع اقتصاد مشکلاتی داریم که مشکلات اقتصادی هم با تدبیر قابل حل است و با اقدامات کارشناسانه دولت، مردم و نخبه گان قابل ترمیم، رشد دادن و ارتقا است.

تحت هیچ شرایطی، دیگر جای جنگ در افغانستان باقی نمانده است

به باور حسینی مزاری: در افغانستان دیگر جای برای جنگ باقی نمانده است و جنگ در افغانستان راه حل نیست، اولا بخاطر که فضای داخلی یک چنین آمادگی را ندارد و مردم افغانستان از جنگ خسته شده اند. بیش از چهل سال است که در این کشور بحران، جنگ، قتل و نا امنی وجود دارد و همه طرف ها هم زور شان را زده اند؛ خودشان را امتحان کرده اند که با جنگ سرزمین و امکانات بیشتری را تصرف کنند و قدرت های جهانی هم زور شان را زدند و دیدید که بالاخره از راه جنگ کسی به نتیجه نرسید بنابر این است که همه عقلای کشور به تمام مردم افغانستان حتی کسانی که قبلاً در اینجا حضور داشتند و در قالب حاکمیت های گذشته مسئولیت داشتند، حتا جریان های سیاسی که در افغانستان یک روز اقتدار داشتند حال ممکن است رهبران شان سر و صدا کنند اما مجموعه نیرو ها به این نتیجه رسیدند که دیگر در افغانستان جنگ اولاً سود ندارد و بر فرض هم کسانی که به دنبال جنگ باشند دیگر جایگاه ندارد، مردم دیگر استقبال نمی کنند، مردم دیگر به دام گروه ها، جریان ها، افراد، احزاب و حلقاتی که به دنبال دردادن جنگ به افغانستان باشند نیستند و نخواهند رفت.

او در ادامه گفت: دوما اگر قرار بر این باشد که باز هم در افغانستان تحرکات صورت بگیرد قطعاً باید با حمایت کشورهای همسایه صورت بگیرد، یا پاکستانی ها، یا ایرانی ها و یا کشور دیگری از همسایه ها ازاین جنگ حمایت کنند. اما می بینیم که پاکستان به هیچ وجه در شرایط موجود علیه طالبان چنین کاری نمی کند و جمهوری اسلامی ایران هم از سال ها قبل به دنبال یک چنین حرکتی نبوده است حتی در زمان حکومت کرزی و غنی جمهوری اسلامی علاقه داشت که در افغانستان ثبات و امنیت بیاید و مردم امنیت و آسایش پیدا کنند و در شرایط موجود هم یک چنین سیاستی در پیش گرفته است ورابطه اش هم با حاکمیت، فوق رابطه همسایگی است. کمیته های مشترک که بین ایران و افغانستان دایر شده است در عرصه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، نظامی، امنیتی و مسائل مختلف با جدیدت به دنبال تقویت حاکمیت طالبان است.

این آگاه مسایل افغانستان و منطقه دلیل سوم نشدن جنگ را این گونه بیان کرد: دنیا هم به دنبال این نیست به خصوص وقتی ما دنیا می گویم دنیایی مداخله گر و دنیایی متجاوز و خونخوار و کافر مثل آمریکا و کشور های غربی متجاوز به شمول رژیم صهیونیستی است. لذا اگر آمریکا، عوامل و اذنابش بخواهند باز هم توانایی این کار ندارند. اما این که آمریکایی ها در افغانستان نا امنی را ادامه بدهد، گروه های تروریستی تقویه شود؛ مثل داعش توان پیدا کند  نه تنها جلو آن را نمیگیرد بلکه دست اندرکار هم است و این کار را خواهند کرد. اما من به شما اطمینان می دهم که داعش وقتی در سوریه نتوانست کاری کند، داعش با آن قدرت در عراق نتوانست عناصر از سی و شش کشور دنیا یک جنگ جهانی را علیه مردم سوریه و عراق شروع کردند یک جنگ بزرگ را علیه مردم یمن شروع کردند، این ها کار نتوانستند در سوریه بشار الاسد سر جایش ماند، در عراق هم آهسته آهسته ثبات برقرار شد و پیش رفت و کشور و حاکمیت مستحکم  و مقتدر شد و یمنی های پا برهنه هم پوزه کل استکبار را به خاک مالیده و قدردتمندانه دارند پیش می روند و انشاالله امروز و فردا تمام قدرت مندان عالم به شمول عربستان و آمریکا و تمام غربی ها سر تسلیم فرود  خواهند آورد و انصارالله با قدرت و عظمت کشور را مدیریت بکند و احکام دین اسلام را در آنجا پیاده کند.

مردم افغانستان باید با قاطعیت در صحنه و در کنار حاکمیت حضور داشته باشند

 حسینی مزاری از تمام مردم افغانستان خواست: که با قاطعیت در صحنه حضور داشته و در کنار حاکمیت و با حمایت از حاکمیت عمل کنند و همگان مسئولیت دارند که با حرکت ملی به دنبال مطرح کردن افغانستان و رسمیت بخشی به این کشور و حاکمیت این کشور باشند و تلاش کنند. چون یکی از راه های حل معضلات کشور، یکی از راه های بیرون رفت از معضلات اقتصادی بحث رسمیت بخشی حکومت است و نظام است که باید این روند طی شود و افغانستان در منطقه و دنیا شناخته شود که البته من خیلی بعید می دانم کشور های غربی در راًس آمریکا حکومت را به رسمیت بشاسند چون حکومت حکومت اسلامی است و با بیست سال مبارزه چه در سنگرهای داغ نظامی، چه در سنگر های داغ فرهنگی به وجود آمده است و این یک پیروزی برای اسلام  و یک سر شکستگی برای کفار است. طبعاً غربی ها تا اخرین لحظه تلاش خواهند کرد تا افغانستان و حکومت افغانستان با چالش مواجه باشد.

پیشنهاد رییس مرکز تبیان به حکومت طالبان این است: که به دنبال آمریکایی ها نباشند و آمریکایی ها به این زودی آنها را به رسمیت نخواهد شناخت بنابراین باید با کشور های همسایه تعامل جدی داشته باشند و حاکمیت باید هوای پاکستان و هوای ایران را داشته باشد بخصوص در کشور های اطراف ما دو تا کشور خیلی مهم است که از یک طرف توازن بین این دو کشور و از طرف دیگر از ظرفیت های این دو کشور بهره برداری شود تا ما بتوانیم در مسیر ساختن نظام و حکومت هم از توفیقات بهره‌مند شویم.

برچسب ها: